На 28 октомври Сливен ще се включи в Европейската седмица на донорството

---
27.10.2016 / 11:51

"От 22 до 29 октомври 2016 г. се отбелязва Европейската седмица на донорството и трансплантациите с мотото "Частица от теб може да бъде за някого целия свят!", като по този начин ще отдадем почит към паметта на донорите и ще изразим благодарност към техните близки", съобщава Дора Пондалова от Обществения съвет за подкрепа на донорството в Сливен.

Съветът ще организира , обществена информационно-разяснителна кампания в подкрепа на донорството.

 

Целите на кампанията са:

 

· Насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация относно донорството и трансплантацията на органи на обществеността;

 

· Да се насърчи донорството;

 

· Донорството да стане част от културата на българина

 

Като част от кампанията на 28. 10.2016 г. от 11.00 ч., пред сградата на НТС –Сливен, ще бъде позиционирана шатра на БЧК, където доброволци от младежката организация на БЧК –Сливен, доброволци към Младежки дом – Сливен, и хора, чакащи трансплантация и трансплантирани ще раздават информационни материали, ще разговарят с гражданите.

 

На 28.10.2016г. от 11.00 ч. в сградата на Медицински колеж – Сливен ще се проведе среща - разговор със студенти, на тема „Донорство и трансплантации „. В срещата ще вземат участие членове на УС на ОСПД –Сливен, д-р Юлия Бянкова – началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение към МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” както и Рафаеле Ем – италиански доброволец в Сливен по програма „Еразъм +”.

 

В 12.15 ч. на 28.10.2016 г. , участниците в кампанията ще се хванат за ръце около Европейското дърво „Стария бряст”, в знак на подкрепа на донорството и почит към всички онези хора , които са оставили частица от себе си, за да дадат цял един живот на някого.

 

В Европейската седмица на донорството ще се правят презентации на тема „Донорство” сред ученици, а представители на ОСПД –Сливен ще участват в телевизионни и радио предавания.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев