Благотворителен концерт събра средства за прегледи за рак на гърдата

---
29.10.2016 / 19:54

На 28 октомври в зала „Зора“ в Сливен се състоя първия благотворителен концерт под надслов „Заедно в превенцията“. Идеята е на председателя на сдружение „Онкологично болни и приятели" Димитър Димитров. Събитието се осъществи с подкрепата на Народно читалище „Зора“, Женско дружество „Майчина длъжност”- Сливен и с безусловното участие в концерта на: Акробатичен клуб "Стефан Данчев"- Сливен, МТА "Браво", Клуб" Хоро", Симфоничен оркестър- Сливен, ФГ "Единство", Клуб по спортни танци- Сливен, Клуб "Ритъм", новият глас на "Тракия" - Деян Митев, Клуб" Елит"- Сливен, Памела Данева, Музикална школа "Пианисимо"- Сливен, сливенската поетеса Ники Комедвенска, Антония Дерменджиева- полуфиналист в "България търси талант", водещата на концерта Стефка Котова, Неделчо и Иванка Великови- видео заснемане и Господин Рахнев- озвучаване.

Със събраните средства от вечерта ще се финансира проект за ранно откриване рака на гърдата ( безплатни профилактични прегледи ).

На събитието присъстваше и обществената комисия, която ще следи за разходването на събраната сума. Членове на комисията са : г-жа Пепа Чиликова – заместник - кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен, д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ”Д-р Иван Селимински” АД – гр. Сливен, г-жа Петя Руменова – председател на Женско дружество „Майчина длъжност” – гр. Сливен, адв. Людмила Дякова, г-н Денко Делчев – директор на II ОУ „Христо Ботев” – гр. Сливен и председател на НЧ „Хаджи Димитър 1937” – гр. Сливен.

Зам. кметът Пепа Чиликова съобщи, че събраните средства от покани и дарения общо са 2 143 лева, като от покани сумата е 1 825 лева, а от дарения- 318 лева.

Със средствата ще се осъществят безплатни профилактични прегледи на млечната жлеза на жени от община Сливен. Те ще се проведат в МБАЛ“Д-р Иван Селимински“ в Сливен от специалисти от Комплексен онкологичен център- град Стара Загора. Записванията ще започнат от 10-ти ноември 2016г, всеки вторник и четвъртък на тел.: 044/ 590440 или в офиса на сдружение „Онкологично болни и приятели" на адрес- ул.“Цар Симеон“ 2.

За инициативата сдружението получи поздравителни адреси от Евгения Александрова- председател на „Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели“ и от Управителния съвет на Национална пациентска организация. Подкрепа „Онкологично болни и приятели" получиха от председателя на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, общински съветник Керанка Стамова, Камелия Грозева- носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен за 2016 година и много други.

Димитър Димитров връчи благодарствени адреси на всички участници в благотворителния концерт. Специални благодарности той отправи към фирми и лица, които помогнаха събитието да се осъществи.

Председателят на сдружението сподели надеждата си инициативата да стане ежегодно събитие в град Сливен.

Още снимки от новината

---
---
---

 

Източник "Налюдател"
 
 

Copyright © 2008-2018 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев