Медици от болница „Тракия“ – Стара Загора получиха днес наградата си от кмета на община Сливен Стефан Радев

---
10.11.2017 / 16:40

Доц. Димитър Петков, д-р Антон Елкин и медицинската сестра Цонка Тодорова от болница „Тракия“-Стара Загора получиха значка на Община Сливен от кмета Стефан Радев. Наградата се дава заради проявен професионализъм и участие в 10-часова операция за спасяването на пострадала в катастрофа бременна жена и бебето й през месец юни 2017 г. На тържественото заседание на Общинския съвет по повод празника на Сливен – Димитровден, значки получиха и 22-ма медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Поради служебни ангажименти старозагорският екип тогава не успя да присъства на сесията и днес получи своята награда.

„Благодарим за визията ви спрямо нашето съсловие, защото имаме нужда от подкрепа. Затова наградата е ценна за нас. Работим много, а обикновено се гледа само лошото и невинаги се оценя колко се раздаваме в своята работа“, каза доц. Димитър Петков.

Кметът подчерта, че наградата е най-малкото, което може да се направи за хората, които в ежедневието изпълняват своите служебни ангажименти, особено, когато става въпрос за работа в името на здравето и живота на другите.

„Всеки се труди на своето поприще и често не получава признание, въпреки, че дава приноса си за обществото“, каза кметът Стефан Радев.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров каза, че връчването на наградите по време на тържествената сесия е бил много емоционален момент за служителите на болницата. „Рядко се казва колко хора сме спасили и излекували. Това, което направихте, особено за сестрите и санитарките, беше много мил жест“, каза д-р Петров.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев