БЧК-Сливен с дарение от 3 018 лева за Отделението по неонатология

---
14.01.2019 / 13:17

В традиционната си Коледна кампания БЧК в Сливен събра 3 018 лева. Паричната сума, както беше обявено в призив чрез медиите в началото на акцията, е предназначена за закупуването на кувьоз за Неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Чек с посочената сума днес беше връчен на директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров и д-р Таня Праматарова началник на Неонатологичното отделение, от д-р Юлия Бянкова, заместник-прeседател на ОС на БЧК, и Моника Сярова, директор на секретариата на областния съвет.

Д-р Петров и организаторите на кампанията изразяват голяма благодарност към тези, които участваха в набирането на парични средства, така също и към многобройните дарители – ученици, родители и граждани.

Апаратурата е необходима за преждевременно родените бебета, както и тези, които се раждат с някакъв здравословен проблем имат нужда от по-специални грижи. За това отделение на най-голямото здравно заведение в областта Червенокръстката организация в предходната кампания подпомогна закупуването на термолегло.

В двете си последователни кампании БЧК – Сливен набра средствата от продажбата на специално нарисуваните картички за акцията от шестокласничките в ПМГ „Добри Чинтулов“ Веселина Гидикова и Евгения Георгиева - участнички в инициативата „Деца помагат на деца“.

Сред дарителите на парични суми са и едно юридическо и две физически лица, чиито имена по тяхно желания не обявяваме.

Тази година по време на кампанията коледни подаръци бяха предоставени и на 559 деца от област Сливен.

 

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев