Д-р Азим Азимов пред Sliveninfo: "Благодарен съм, че упражнявам най-великата професия и работя в града, който обичам

д-р Азим Азимов
24.03.2019 / 17:24

„Благодарен съм на съдбата, че ми даде възможност за упражнявам тази най-велика професия и ме остави да работя в града, който обичам. Именно любовта към професията на лекаря и Сливен ми дават сили да бъда 24 часа в денонощието в „бойна готовност”. Думите са на д-р Азим Азимов, лекар в спешното отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"- Сливен в интервю за Sliveninfo.

Всяко денонощие през отделението преминават между 50 и 70 спешни случая. Д-р Азимов и колегите му първи посрещат пациентите.

„Нито болните избират нас, нито ние тях. Длъжни сме обаче да направим така, че те не само да оживеят, но и да оздравеят”, казва д-р Азимов. Който има зад гърба си 30- годишен стаж като лекар. Минал е през някогашната Втора поликлиника, бил е общопрактикуващ лекар, а от шест години спасява човешки животи там, където напрежението не стихва 24 часа в денонощието- в спешното отделение на най- голямата болница в сливенска област.

„Вече не помня времето, когато не съм обличал престилка и не съм носил слушалки на гърдите“, с усмивка споделя лекарят.

 

Д-р Азимов е щастлив човек. Има съпруга, която боготвори, и две деца, вече висшисти. Мечтае за едно- в България да се промени отношението към лекарското съсловие. Според него, когато това се случи, обществото ни ще придобие истински европейски облик.

„Всички ние, лекарите, сме солидарни с протестите на медицинските сестри, защото без тях не можем. Аз лично се надявам да доживея момента, когато колеги лекари ще предпочитат да остават в България вместо да заминават за чужбина”, споделя д-р Азимов. Оптимист по природа, той вярва в по-доброто бъдеще. Тези, които го познават знаят, че в живота докторът обича риска. Затова очакват и следващото предизвикателство, което д-р Азимов ще се опита да преодолее.

Георги Мангинов

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев