Благодарствено писмо до болницата от репортер на БНТ

13.11.2015 / 10:25

До д-р Васислав Петров

директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

Сливен

 

Уважаеми д-р Петров,

Изказвам личната си благодарност за обслужването при лечението ми в управлявяното от Вас болнично заведение.

Злополука ме отведе в ортопедично отделение в края на месец октомври 2015г. Предвид сериозността на травмата се наложи оперативна намеса. Тук желая да благодаря за професионалната и отговорна работа на д-р Хрисант Хрисантов и екипа му, извършили операцията

Осъзнавам, че в днешно време рядко се случва пациент официално да изкаже благодарност към медици, но аз като журналист и буден гражданин считам за редно да посоча и положителните примери.

Въпреки недоброто състояние на здравеопазването в България, лично се убедих, че в областната болница в Сливен и в частност Ортопедичното отделение, медицинският състав дава всичко от себе си за по-лекото преживяване на травмите от пациентите.

При престоя си в отделението по ортопедия усетих, че макар и бавно здравеопазването ни върви към европейските стандарти. А това не се случва само с финансиране, а с наличието на висококвалифицирани лекари и отдадени на работата си медицински сестри и санитари.

По време на лечението ми дори за миг не се усъмних в професионализма в отделението и се доверих изцяло на медицинския екип.

Благодарностите ми са към всички звена в ортопедичното отделение, тъй като както в журналистиката, така и в медицината, добрия резултат се дължи на качествена екипна работа.

Изказвам благодарности и към анестезиолозите, работили при моята операция.

Освен като пациент, погледнах ситуацията и като журналист. Естествено, открих несъвършенства, но те не са пряко свързани с Вашите и на екипа правомощия, а са резултат от недобрата държавна политика в здраеопазването през последните години.

И в заключение искам да пожелая на Вас, както и на всички от ортопедичното отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"- Сливен да са здрави, всеотдайни и да имат много доволни и благодарни пациенти.

А на пациентите желая да имат малко повече доверие на лекарите, също толкова колкото имат към журналистите. Едните формират мнение, а другите дават здраве, за да можем да изкажем това мнение.

 

С уважение и благодарност

Веселин Цветанов

репортер в

Българската Национална Телевизия за Сливен

13.11.2015

 
 

Copyright © 2008-2018 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев