МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен заведе дело срещу здравната каса за спрени клинични пътеки

---
06.06.2017 / 12:59

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен заведе дело срещу здравната каса за спрени клинични пътеки, информира зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Касата сключва договори само с болници, в които работят определени лекари.

Става дума за две големи ортопедични пътеки – 217.2 и 217.3, които се отнасят за операции при счупване на таза и долните крайници, както и за протезиране на тазобедрена и колянна става. В повечето случаи това са сериозни травми, на пострадали при катастрофи, в много тежко състояние, което изисква спешна намеса.

По думите на д-р Хрисантов новата ситуация ще създаде проблем при оказването на ортопедична помощ на пациентите.

„Получава се парадокс, според който, ако двата крайника са пострадали, ние трябва да оперираме само единия, а за другия – да изпращаме пациента в определените от касата болници. При спешно състояние няма как това да се случи. Лечебните заведения се определят избирателно, което не е редно“, каза д-р Хрисантов.

Ръководството на болницата сигнализира за случая Регионалната колегия на Българския лекарски съюз, от където беше изразена подкрепа за лечебното заведение.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев