Отделението по неонатология има нов апарат благодарение на кампанията по Коледа

---
30.05.2019 / 17:01

Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се сдоби с нов апарат. Той е закупен с част от средствата, получени от дарителската кампания по Коледа, в която се включиха Български червен кръст, Основно училище "Елисавета Багряна», ПМГ «Добри Чинтулов», Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев", Професионалната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов", СУ „Пейо Яворов“, частният дарител Пламен Пенчев и ПП ГЕРБ.

Апаратът е предназначен за осигуряване на стерилността и безопасността на новородените бебета. Разположен е в специално помещение, в което се извършва подготовка, изтегляне и приготвяне на всички лекарства и инфузии, с които се лекуват най-малките бебета и всички недоносени новородени деца. Предназначението му е да пречиства въздуха в залата, за да е свободна от всякакви микроорганизми, които биха били рискови за новородените. Той струва 5 000 лева и е доставен и монтиран преди седмица.

„Много е важно да имаме такъв апарат, защото бебетата са податливи към всякакъв вид инфекции и спазването на правилата за пълна асептика е от първостепенно значение в работата ни. С този апарат се осигурява стерилност и по този начин се предпазва живота и здравето на децата“, каза началникът на отделението д-р Таня Праматарова.

От името на ръководството на болницата, на родителите и техните деца, тя изразява голяма благодарност към всички, които помогнаха да я има тази апаратура. С останалите средства от кампанията и други дарения, сред които на сливналията, живеещ в Чикаго - Пенчо Недев, ще бъде закупен нов съвременен апарат за обдишване на новородените деца.

30.05.2019 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев