Център за майчино и детско здраве работи към болницата

---
21.12.2021 / 14:13

С Решение № 333 на Министерския съвет от 09.04.2021г. е приета „Национална програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2021 – 2030г.“ В област Сливен се изпълняват следните дейности по програмата:

1. Извършване на масов универсален неонатален слухов скрининг при новородени.

Извършва се във всички лечебни заведения за болнична помощ, които имат разкрита структура по неонатология.

Изследването осигурява възможност за ранна диагностика и своевременно лечение при деца с увреждания на слуха. То се извършва от лекар специалист (неонатолог, педиатър или УНГ) по определена методика в присъствието на майката или на бащата/настойник или близък роднина, след подписано информирано съгласие.

2. Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.

В „Многопрофилна болница за активно лечение д-р Иван Селимински – Сливен” АД, гр. Сливен е разкрит и функционира Здравно-консултативен център.

От услугите на центъра, които са напълно безплатни, могат да се възползват родилки и бременни жени с патология на бременността, деца с увреждания и с хронични заболявания, недоносени деца, както и техните родители.

Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве се намира в Административния блок на болницата, ул. „Христо Ботев“ №1, етаж 2. В него работят координатор, психолог и социален работник. Информация за работното време може да се намери на електронната страница на лечебното заведение.

Регионална здравна инспекция-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев