От 12 пострадали при катастрофи за три дни, седем са приети в болницата

---
04.09.2017 / 09:19

12 пострадали при пътно-транспортни произшествия са преминали през Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 1 до 3 септември. Седем са приети в болницата, четирима от тях са настанени в Отделението по реанимация.

 

В най-тежко състояние е жена на 34 години. Тя е със съчетана травма на глава и гърди, претърпяла е операция на корема. Към момента пациентката е с опасност за живота. Друга жена, на 35 години, също настанена в реанимация, е с травма на глава и счупени крайници. 13-годишно момиче е със съчетана травма на гърди, таз и бедра. 27-годишен мъж е с травма на гърди, корем и таз.

 

Мъжът, блъснат от автомобил по време на рали „Сливен“, е настанен в Отделението по хирургия с контузия на гръден кош и едно счупено ребро. 61-годишен мъж е в Отделението по ортопедия със счупване на подбедрицата. Тази сутрин е приета 60-годишна жена с лицева травма, получена при пътен инцидент.

 

За посочения период спешна помощ в болницата са потърсили 159 души, от които 82 са приети. 21 са били неосигурените пациенти.

Извършени са 13 операции и 11 раждания.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев