Разяснителна кампания за донорството ще се проведе в Сливен

---
06.10.2017 / 19:32

Дните от 9 до 15 октомври 2017 г. са обявени за седмица на донорството и трансплантациите. Под мотото "Частица от теб може да бъде за някого целия свят!", ще се отдаде почит към паметта на донорите и изрази благодарност към техните близки.

Донорството е благородно дело. Трансплантацията спасява хора от мъки. Животът на здрави хора може да се обърне за един ден и те да влязат в листата на чакащите. Никой не е застрахован. Чакащите не оцеляват дълго. След няколко години чакане, организмът на пациента е толкова пострадал от живото поддържащото лечение, че е вече късно за трансплантация.

По данни на Изпълнителна агенция по трансплантация - ИАТ към 07.09.2017г., 1129 българи са в листата на чакащи за животоспасяваща трансплантация.

Обществен съвет за подкрепа на донорството /ОСПД/ - Сливен организира , обществена информационно-разяснителна кампания в подкрепа на донорството.

В продължение на три дни- 9-11 октомври, членове на ОСПД-Сливен, ще се срещнат с ученици от няколко сливенски училища, където ще представят информационно-разяснителни презентации в подкрепа на донорството.

Като част от кампанията на 10 октомври 2017 г. от 10.00 ч. до12.00 ч., пред сградата на Община Сливен, ще бъде изнесен щанд, където доброволци от младежката организация на БЧК –Сливен, доброволци към Младежки дом – Сливен, и хора, чакащи трансплантация и трансплантирани ще раздават информационни материали, ще разговарят с гражданите.

 

Целите на кампанията са:

• Насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация относно донорството и трансплантацията на органи на обществеността;

• Да се насърчи донорството;

• Донорството да стане част от културата на българина

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев