Бременни жени упражняваха йога по време на лекция към Училището за здраве

---
13.12.2017 / 12:00

На 12.12.2017 г. Училище за здраве Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"АД проведе лекция на тема: „Йогата като лесен начин за поддържане на здраво тяло, балансирани емоции и бистър ум”. Беше акцентирано върху физическите, емоционални и духовни ползи от практикуването на йога преди и по време на бременността:

- Дишането при йога – пранаяма води до увеличаване на количеството кислород в тялото, подобрява капацитета на белите дробове и способността за издържливост.

- Подобрява кръвообръщението и укрепва сърцето

- Увеличава общата мускулна сила

- Управлява болката

- Носи душевен мир

- Облекчава стреса

Направена бе демонстрация на начина, по който протича една йога практика и майките се включиха в изпълнението на пранаяма – техника на правилно дишане. Направена бе и кратка релаксация по метода на автосугестия – техника на последователното отпускане на всички части на тялото.

Следващата лекция на Училище за здраве е на 14.12.2017г от 11 часа в голямата зала. Темата е: „Първи мерки при натравяния и остри алергични реакции” . Ще бъде представена от д-р Бянкова Началник отделение „ Анестезиология и интензивно лечение”, д-р Василев и д-р Митков.

информация на:

Евелина Модева психолог и координатор на ЗКЦМДЗ към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"АД

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев