Детското отделение получи дарение от фондация „Арусяк Чакърян“

---
29.01.2018 / 11:24

Ново дарение получи Отделението по детски болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Подаръкът е от фондация ,,Арусяк Чакърян”. Той включва един аспиратор и два пулсоксиметъра. Единият от тях има накрайник за малки бебета.

„Това е нещо, което по-рядко се включва към окомплектоването на мониторите. Апаратите ще ни свършат чудесна работа. Безкрайно сме благодарни на тази малка, но много всеотдайна фондация, която прави много за развитието на детското здравеопазване в България. Благотворителността им е безкрайна“, каза началникът на отделението д-р Бъчварова.

Фондацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й - Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн. Фондацията е правила дарения в редица болници в страната - детските клиники на Александровска болница, болница ,,Свети Георги” –Пловдив, Пета градска болница - Варна.

Тази година дарения са направени за детските отделения в Сливен и Бургас.

 

29.01.2018 г.

 

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев