Прави се вътрешно разследване в болницата по случая с починалата след раждане Ренета Томова

д-р Васислав Петров
21.08.2018 / 09:47

Ръководството на областната болница в Сливен прави вътрешно разследване по случая с починалата след раждане Ренета Томова, съобщи пред радио "Фокус"- Сливен директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров. Становище на лекарската комисия няма да има, докато не бъдат готови резултатите от аутопсията, уточни Петров.

Сутринта в понеделник от следствието е изискана цялата документация от раждането и последвалите действия на лекарите. Разпоредена е тройна съдебномедицинска експертиза. Аутопсията ще бъде направена от съдебни лекари от Стара Загора. Все още се уточнява дали тялото ще бъде изследвано в Сливен или ще бъде пренесено в Стара Загора, допълни д-р Петров.

„Изказваме своите най- дълбоки съболезнования на родителите. И ние като тях искаме да разберем причината за смъртта на младата жена. Ако бъде доказано, че има пропуски от наша страна, ще бъдат предприети съответните мерки, не само от страна на лечебното заведение, но и от други институции. Не бива обаче предварително да се режат глави“, категоричен бе директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев