Сливен отбеляза 140 години от създаването на БЧК

---
23.10.2018 / 20:23

140 години от създаването на първото Червенокръстко дружество в България „Вяра, надежда и любов“ бяха отбелязани днес.

 

Събитието се състоя в аулата на Филиал Сливен към Варненския медицински университет. Заместник – кметът Пепа Чиликова приветства доброволците, служителите и партньорите на организацията за усилията през годините и благодари за връчен плакет на Община Сливен. Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. „Гордея се, че в Сливен е създадено първото дружество, поело по пътя на хуманността и доброволчеството. Нека днес отдадем почит на основоположниците и се поклоним пред тяхната отдаденост“, се казва в адреса. В него кметът поднася своята благодарност за дългогодишната дейност на организацията, като й пожелава да се радва на много бъдещи успехи и поддръжници.

 

Приветствие към гостите отправиха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и председателят на Областния съвет на БЧК – Сливен д-р Иван Федин.

На събитието присъстваха заместник – областният управител Камен Костов, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, заместник – кметът на Нова Загора Ивайло Енев, директори и управители на лечебни заведения и институции в града, членове, доброволци, бивши председатели и служители на БЧК – Сливен. Гост на събитието беше и изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Д-р Васислав Петров.

Той получи плакет за болницата по повод доброто сътрудничество в съвместната хуманитарна дейност.

С почетни юбилейни плакети бяха удостоени също Сливенска митрополия, Областната администрация и други партниращи институции и организации.

Отбелязването на годишнината продължи с презентация за създаване, история и настояще на БЧК – Сливен, поднасяне на венец на паметната плоча в двора на Филиала. Малко по-късно беше поднесен венец на барелефа на първия Сливенски митрополит Серафим.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев