Сливен се включи в Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията

---
06.11.2019 / 14:08

С разполагането на информационен щанд пред Стария бряст, на 5 ноември 2019 година, доброволци от Български червен кръст-Сливен и представители на Регионална здравна инспекция-Сливен се включиха в Националната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията в България.

Кампанията има за цел да повиши осведомеността на обществото, относно същността и значението на органното донорство. Тя ще продължи от 5 ноември до 5 декември 2019г. и ще премине под мотото „Да! За живот!“.

Като част от Националната кампания е отпечатана „Донорска карта“. Тази карта изразява съгласие за донорство единствено в случай на настъпила и безспорно медицински констатирана мозъчна смърт. Картата няма юридическа стойност. Тя информира семейството и близките за Вашата воля. Крайното решение ще вземе семейството, каквото е законовото изискване в България.

На територията на област Сливен Донорската карта ще бъде раздавана от доброволците на Българския червен кръст, които са партньор на Министерство на здравеопазването в рамките на кампанията. Картата може да бъде и принтирана от официалния сайт на кампанията: www.zajivot.bg

 

 

Регионална здравна инспекция-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев