Д-р Бянкова призова към разум и отговорност по време на извънредното положение

---
14.04.2020 / 18:57

Началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" Сливен д-р Юлия Бянкова призова за повече дисциплинираност отговорност , солидарност и смиреност отколкото сме били в предишния си живот, да си дадем сметка отново, че няма нищо по-ценно от здравето и живота.

 

„Поведението ни трябва да се определя не от страх и паника, а от разум и отговорност”, казва д-р Бянкова пред Дарик радио.

 

По думите й, в Сливен улиците са доста по-многолюдни за разлика от други по-големи градове.

 

„Нека другарските срещи ги оставим за времето, в което няма да бъдем заплашвани от заболяване с непредвидимо развитие и изход”, призова медикът.

 

Началникът на ОАИЛ - МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" , заедно със своите колеги, желаят сливналии да не се поддават на настроението от предстоящите празници, а да спазват мерките заради Ковид-19, за да не създадат проблеми на себе си и на близките си.

 

В обръщението още се казва:

 

Скъпи съграждани, вероятно търпението ви се изчерпва и извънредните мерки ви създават неудобства.

Вероятно всички се чувствате некомфортно от наложените ограничения.

 

Със сигурност ви се иска това да не се беше случвало и да няма нужда да се лишаваме от ежедневните си удоволствия.

Сега най-важно е да бъдем още по-дисциплинирани, по-отговорни, по-солидарни, по-любящи, по-смирени и по-мислещи, отколкото сме били в предишния си живот, да си дадем сметка отново, че няма нищо по-ценно от здравето и живота.

 

Безотговорното, високомерно и нехайно поведение на всеки един от нас и откровено, и съзнателно нарушаване на правилата би обезсмислило всички направени до сега жертви - хиляди безработни хора, без доходи и без перспектива, фалирали фирми, срив на икономиката, най-висока степен на стрес за работещите в системата на здравеопазването, вътрешните работи, магазините за стоки от първа необходимост.

 

Ние сме подготвени и сме на работните си места заради вас, но имаме нужда от вашата съпричастност. Аплодисментите са хубаво нещо, но предпочитаме да няма нужда да бъдем аплодирани по такъв повод. Бихме искали да продължим да аплодираме вас за проявения стоицизъм!

 

Можем да се справим, ако поставим общото благо пред нашето собствено.

 

Поведението ни трябва да се определя не от страх и паника, а от разум и отговорност.

 

Да не забравяме, че нашият град е в челните места по брой установени пациенти с COVID-19 и МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" е една от болниците с най-голям брой хоспитализирани пациенти!

 

Д-р Юлия Бянкова

Началник на ОАИЛ - МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" АД

Председател на ЦКПЕ на БЛС

 

Дарик

 
 

Copyright © 2008-2021 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев