Признание за медици от МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен

д-р Митко Баев
26.10.2020 / 23:20

Медици от МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен получиха награди от Община Сливен на тържествени церемонии по повод празника на града - Димитровден. Дългогодишният началник на Отделението по инфекциозни болести д-р Митко Баев стана почетен гражданин на Сливен за особено големите му заслуги в сферата на здравеопазването. На празничното заседание на Общинския съвет кметът Стефан Радев връчи на д-р Баев Почетен знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

"Чувствам се горд, удовлетворен, мотивиран да работя още за здравето на хората. Благодаря на семейството си за търпимостта, на всички мои колеги, с които съм работил в болницата през годините, защото на всички е ясно, че работата е екипна. Благодаря на моя екип от нашето отделение - скромни, можещи и знаещи. За мен е чест, че работя с тях", каза д-р Баев.

С почетен знак – плакет, посмъртно беше удостоена д-р Илияна Иванова, за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност в борбата срещу Ковид-19. По време на сесията почетен знак-значка получиха лекари, медицински сестри и санитари МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, работещи на първа линия в ситуацията с коронакризата.

На тържествен концерт по повод празника на града почетен знак "За граждански принос" на Общинския съвет беше връчен от председателя Димитър Митев на д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

"Това е признателност към медиците на цялата болница. Благодаря на нашите благодетели и всички, които ни подкрепят от началото. Без вашата подкрепа нямаше да имаме сили да продължим в това, което ни предстои", каза д-р Ченкова.

С наградата „Милосърдие“ беше удостоена старшата акушерка в Отделението по акушерство и гинекология Анка Димитрова. На свой ред тя благодари за оказаното внимание, а също и на колегите си за доверието и подкрепата в съвместната им работа досега.

"Приемам наградата от името на всички лекари, акушерки, медицински сестри и санитари в болница "Д-р Иван Селимински", които с дълбоко хуманния си труд и професионализъм по 24 часа и 365 дни в годината са на своя пост, за да се грижат за хората" , каза тя.

Ръководството на болницата поздравява наградените и благодари за професионализма, отговорността и отношението към пациентите.

Още снимки от новината

д-р Милена Ченкова
Анка Димитрова

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев