Д-р Петров пред Дарик радио: Очакван резултат от противоепидемичните мерки в Сливен - след седмица

д-р Васислав Петров
11.12.2020 / 16:58

Засега мерките, които се вземат за ограничаване на заболеваемостта от Ковид-19, в Сливен не дават резултат. Последните данни сочат, че областта е с рекорден брой заболели.

„В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” нямаме усещане, че мерките са дали някакъв резултат. Всички места за болните с Ковид-19 са заети.Така е и в другите болници в града, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция”, каза за Дарик радио д-р Васислав Петров - изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.

По думите му, най-вероятно в Сливен спад на заболели, които се нуждаят от болнична помощ, се очаква след седмица.

„На този етап натискът към лечебните заведения е голям, защото има много пациенти, а това води до повече тежко болни, които се нуждаят от болнично лечение и се увеличава напрежението в здравните заведения”, посочи още д-р Петров.

В тази трудна за всички ситуация, за областната болница не липсват дарения и добри хора, които да откликнат на благотворителните кампании, които се организират.

Последната дарителска кампания на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" е за откриване на лаборатория за PCR изследвания, като сред най-големите дарители са Община Сливен , Югоизточно държавно горско предприятие, фирма "Миролио" и др.

Д-р Петров благодари на всички дарители, които направиха така, че лабораторията да е факт. Очаква се в близките дни, тя да започне да работи, с което ще се облекчи работата на болницата и по-бързо да се диагностицират пациентите.

 

https://darikradio.bg/d-r-petrov-ochakvan-rezultat-ot-protivoepidemichnite-merki-v-sliven-sled-sedmica.html?fbclid=IwAR3gjUuMhQ2jP-CMEnHtKaBOla8SYqfRzhOW2nzh8tLn3NkpcmrEhoqcy7g

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев