РЗИ с информация за имунизациите срещу Ковид-19 от 15 до 21 март

---
15.03.2021 / 10:46

Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерство на здравеопазването

в България разпореди блокиране на наличните в страната количества от лекарствения продукт Covid 19 Vaccine AstraZeneca, съобщават от РЗИ-Сливен. Докладван е един случай на сериозна нежелана реакция. Връзка с приложението на ваксината не е доказана. Въпреки това в цялата страна временно от 12.03.2021г. е преустановено прилагането на лекарствения продукт до установяване на обстоятелствата и получаване на препоръки от Комитета за лекарствена безопасност към Европейската агенция по лекарствата.

Пациентите, които вече са ваксинирани, нямат причина за безпокойство. 

Желаещите имунизация следва да заявят желанието си при личните лекари. При доставка на ваксини, всеки общопрактикуващ лекар обявява на видно място в практиката си ред и часови график за извършване на ваксинации срещу COVID-19 на пациентите от своята пациентска листа, като с предимство са лицата от фаза IV на Националния ваксинационен план: Възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания.

В разкритите временни специализирани имунизационни кабинети на територията на област Сливен, по график, продължават да се ваксинират изявилите желание лица, ангажирани с организацията и провеждането на изборите за народни представители на 04.04.2021г., необхванатите лица от I-ва, II-ра и III-та фаза, определени в Националния ваксинационен план: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и друг помощен персонал; потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности, и се поставя втора доза на имунизираните вече в тези кабинети лица.

Работата на електронния регистър временно ще бъде преустановена. Записаните

в портала служебно ще получат нов час за ваксинация, за което ще бъдат уведомени по

избрания от тях начин – чрез кратко съобщение на мобилен телефон или чрез имейл.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев