Министър Ангелов: Ситуацията в Сливен е под контрол, ще осигурим още лекарства, апарати и плазма

снимка - https://slivenpost.bg/
26.03.2021 / 14:10

Ситуацията в Сливен вече е под контрол, от 150 легла за пациенти с Ковид 130 са заети. Шест са реанимационните легла, които са заети, единствената нужда на болницата е осигуряване на допълнително количество „Ремдесивир“, в понеделник то ще бъде доставено. Още 10 концентратора ще тръгнат днес към област Сливен. Това заяви в Сливен здравният министър Костадин Ангелов, който посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, информира slivenpost.bg.

По отношение на недостига на кръвна плазма, министър Ангелов уточни, че в момента има ограничаване на дарителите на плазма, а кметът Стефан Радев има намерение да организира акция за осигуряване на допълнителен брой кръводарители. „Ще пренасочим достатъчно количество от София и Стара Загора, докато се запълнят нуждите от този биологичен материал“, допълни той.

По думите му, в момента няма много млади хора сред тези, които са на лечение в областната болница, има само една бременна жена, която е стабилна и ще я изпишат,а общо 4 са родилките, които вече са изписани. На ден по 10-15 са новопостъпилите пациенти с Ковид, по толкова се и изписват.

При визитата си в болницата той беше придружаван от кмета Стефан Радев, директора на лечебното заведение д-р Васислав Петров и директора на РЗИ Петя Балулова.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев