Благодарност от болницата към Ротари клуб за направено дарение

---
02.02.2022 / 10:20

С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителната инициатива през м. декемви 2021 г., беше закупен Апарат за дихателно подпомагане /Oxymeter/ на недосенените бебета. Тази апарат е съвременен, много щадящ и отговарящ на най-новите изисквания за продължително лечение и отглеждане на твърде рано родените деца.

Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Ив. Селимински - Сливен“ гр. Сливен е специфично здравно звено с основна мисия опазване живота и здравето на новородените деца. То е единствено на територията на града за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени, без аналог в областта. През отделението преминават около 1 500 новородени за година. От тях приблизително 15-16 % са с различна степен на недоносеност, което нарежда областта ни на едно от първите места в страната по брой преждевременно родени бебета.

Призвание е да работиш в отделение, където дълго чаканите бебета се раждат, но остават в кувьози с месеци. Нужен е висок професионализъм, сила и желание да бъдеш полезен, за да продължиш живота в крехкия и недоразвит организъм, да дариш радост, да изпълниш със смисъл дните на бъдещите родители, да сбъднеш мечтите им! Грижите на колектива на неонатологично отделение са денонощни, защото борбата, която водим е за спасението на човешкия живот!

Децата на България не избират кога и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем, за да израстнат здрави и щастливи!

Позволете да Ви поздравим за благородната Ви мисия, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на децата и детското здравеопазване.

 

02.02. 2022г. Изп. Д-р: Д-р Васислав Петров

Нач. ННО: Д-р Таня Праматарова

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев