Главната сестра на болницата - Красимира Танева, е носител на наградата "Милосърдие"

Красимира Танева
05.10.2022 / 14:30

Главната медицинска сестра в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" – Сливен Красимира Танева е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие" на общината, съобщиха от общинския пресцентър. Предложението е внесено от ръководството на лечебното заведение.

 

Тя от години заема поста и като такава организира и координира качеството на предлаганите здравни грижи, изготвя анализи и информация за състоянието на здравните грижи в лечебното заведение, планира и организира следдипломното обучение на медицинските специалисти в лечебното заведение. В периода 2012 – 2022 г. е председател на Регионалната етична комисия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

 

Наградата се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен. Сред носителите ѝ са още старшата акушерка в "Отделение по акушерство и гинекология" в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен Анка Димитрова, доц. д-р Мария Тодорова, заемала ръководни позиции в здравеопазването на града - главен лекар на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", директор на Медицински колеж - Сливен, д-р Мария Никова, лекар по дентална медицина, и др.

 

Призът ще бъде връчен на тържествен концерт по повод празника на град Сливен – Димитровден.

 

"Скъпи колеги,наградата "Милосърдие" я възприемам като признание за целия екип на МБАЛ"Д-р Иван Селимински". Благодаря Ви, че винаги съм срещала разбиране и подкрепа от всеки един от Вас. Благодаря Ви, че дадохме всичко от себе си , минахме през изпълнените с предизвикателства и трудности последните две години и излязохме по-силни .Всеки един човек от екипа е специален и незаменим.

Благодаря Ви!Бъдете здрави и щастливи!", написа във Фейсбук Красимира Танева.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев