В Сливен се организира кампания по кръводаряване заради жертвите при катастрофи

---
29.10.2022 / 08:00

През целия месец ноември в Сливен ще се проведе кампания по кръводаряване по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември. Освен за възпоменание, този ден е и ден на благодарност към специализираните екипи за спешна помощ, полицията и медицинските специалисти, които ежедневно се справят с травматичните последици от пътни катастрофи и подпомагат пострадалите.

Кампанията ще стартира на 1 ноември и ще приключи на 30 ноември. Мотото е ”Дари кръв!Дари живот сега!“

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Рая Ралева заяви, че инициативата е в знак на солидарност към световната общност в усилията за повишаване на обществената отговорност за спазване на правилата за движение по пътищата.

 

Организатори на акцията са Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и Областната организация на Българския Червен Кръст-Сливен, със съдействието на д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация в болницата.

 

С цел подпомагане на кръводарителската кампания Издателство „Сиела” дари на отделението 47 книги. Всеки доброволен кръводарител ще получи една от тях в знак на благодарност към хуманния жест. С лични дарения под формата на книги, химикали и стикери, в кампанията участват Мария Иванова, Ивелина Радионова и Маргарита Василева.

Всеки, който има желание и възможност, да заповяда от 08.00 до 14.00 часа, всеки работен ден на територията на ДКЦ 2, етаж 1, където се намира Кръвният център.

Допълнителна информация и отговори на всички най-важни въпроси във връзка с даряването на кръв, може да намерите в сайта на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, раздел „кръводаряване“. Нека обединим усилия в името на живота!

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев