Проведе се заседание на Областния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания

---
23.01.2023 / 16:06

На 23.01.2023 г. се проведе заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/, на който присъстваха ръководителите на лечебни заведения за болнична помощ в Сливен и Нова Загора, ЦСМП-Сливен, директор на РЗОК – Сливен, зам. – кметове на общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, председател на „Сдружение на семейните лекари – Сливен“, представители на Регионалното управление по образование-Сливен и Областна администрация-Сливен.

Бяха представени данните за заболяемостта от грип и ОРЗ за периода 16.01.2023г.-22.01.2023г. и се обсъдиха противоепидемичните мерки, засягащи лечебните и учебни заведения.

Към 23.01.2023г. регистрираната заболяемост от грип и ОРЗ в област Сливен е 203,04 на 10 000 души население. Не са достигнати епидемични нива на интензивност на епидемичния процес. Най-засегнати са възрастовите групи 0- 14г. и 30 – 64г.

Продължава проследяването на заболяемостта на територията на областта, провеждането на филтър в детските и учебни заведения и мониторинга на отсъстващите ученици.

С оглед ограничаване на заболяването Регионална здравна инспекция-Сливен препоръчва да се избягва събирането на много хора в затворени пространства, да не посещава работното място, детското или учебното заведение при наличие на симптоми на заболяване, а да се потърси медицинска помощ. Избягвайте самолечението! Рискът от усложнения при грипна инфекция е най-висок при децата и хората с хронични заболявания.

РЗИ-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев