БЧК-Сливен събра 3 002 лева за термолегло за нуждите на Отделението по неонатология

---
05.01.2018 / 14:15

3 002 лева бяха събрани от Коледната кампания на БЧК-Сливен „Деца помагат на деца“. Това обяви на пресконференция д-р Моника Сярова – директор на секретариата на областната червенокръстка организация. Тя връчи чек на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров. Той обяви, че болницата ще доплати останалата сума, тъй като едно термолегло струва около 3 800 лева.

Тази година традиционната Коледна кампания на Областния съвет на Българския Червен кръст в Сливен се проведе от 5 до 28 декември. Рисунки на ученичките от ПМГ „Добри Чинтулов“ Веселина Гидикова от 5 „б“ и Евгения Георгиева от 5 „а“ клас бяха отпечатани в коледи картички и се продаваха от доброволци на организацията.

Д-р Петров благодари за провеждането на кампанията и събраните средства за нуждите на недоносените бебета. Той връчи грамоти и плакети на двете момичета за творчески принос в кампанията.

„Термолеглото е необходимо за адаптиране на недоносени деца след престоя им кувьоз към нормално легло, като им осигурява. В момента не разполагаме с такова и сме много благодарни на БЧК, че осъществи тази кампания“, каза д-р Таня Праматарова – началник на Отделението по неонатология.

Освен събиране на сума за закупуване на термолегло, БЧК осъществи кампания за събиране на играчки и учебни пособия за 810 деца в неравностойно положение.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев