МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е в стабилно финансово състояние

---
05.01.2018 / 17:02

Финансовото състояние на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен е стабилно, заяви на пресконференция днес изпълнителният директор д-р Васислав Петров.

„Изплащат се заплати, разплащаме се с фирмите и нямаме запори. Никой не би трябвало да се притеснява. Болницата е по-добре отколкото предходната година“, каза той.

Д-р Петров припомни, че лечебното заведение има просрочени задължения от 2013 година, когато техният размер е бил около 2 милиона лева и те постепенно се покриват. 2017 година завършва с просрочие малко над 1 милион, което с около 150-160 хиляди по-добре от 2016 г.

Здравната каса не е изплатила на болницата около 470 000 лева за извънлимитна дейност, извършена през 2017 г. „Ако бяха намерили начин да ни ги дадат, защото сме вложили лекарства, консумативи и пациентите са излекувани, болницата щеше да има задължение само 600 000 лева“, допълни д-р Петров.

Той се надява от първи април за заработи новото отделение по кожни болести, когато влиза в сила новия рамков договор. Д-р Петров очаква съдействие от Общината и Министерството на здравеопазването да се ускорят административните процедури. Той заяви, че ангажимент за разкриване на отделението е поет с условия сградата да се ползва за нуждите на тази дейност и персоналът да остане на работа.

„Имаше спекулации за продажба на сградата, но това няма как да стане, защото ние нямаме подходяща сграда, а болните трябва да са изолирани. Без сградата няма как да разкрием отделението, а то е необходимо за региона. Имам уверението на колегите, че ще останат да работят“, допълни д-р Васислав Петров.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев