11 пострадали при катастрофи са преминали през спешното през почивните дни. Един е с опасност за живота

---
26.08.2019 / 10:01

От 23 до 25 август спешна помощ са потърсили 188 души. От тях 69 са хоспитализирани. 11 са пострадалите при 6 пътни инцидента, от които 5 са приети в болницата.

32-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, станала на 24 август. Той е настанен в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Пациентът е в кома, на командно дишане, с тежка съчетана травма на глава, гърди, корем и таз. Има опасност за живота му. Спътникът му е в хирургия с гръдна травма и счупване на крайник.

На 25 август при друга катастрофа са пострадали 11-годишно момиченце и неговата майка. Детето е в реанимация със съчетана травма на глава, гърди и гръбнак. То е в съзнание. Майката е в Отделението по гастроентерология с анемичен синдром. Тази сутрин е приета 48-годишна жена със счупени ребра.

На останалите пострадали е оказана лекарска помощ. Сред тях са били двама мъже с травми на главите и две жени от Нови пазар – на 19 и 42 години, които са били гръдни травми. Оказана им е спешна помощ и те са отпътували за родния си град.

За периода са извършени 13 операции и 11 раждания.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев