Детското отделение получи ново дарение от фондация „Арусян Чакърян“

---
30.08.2019 / 10:57

Отделението по детски болести в МБАЛ“ д-р Иван Селимински“ - Сливен получи дарение от фондация „Арусян Чакърян“ - двуканална спринцовкова инфузионна помпа /перфузор/. „Дарената апаратура ще подобри лечението на тежко болните деца и ще облекчи работата на медицинския персонал“, каза началникът на отделението д-р Люба Бъчварова.

Ръководството на болницата и колективът на отделението изказват огромната си благодарност на дарителите за поредния благороден жест. През 2018 г. фондацията дари на отделението два настолни пулсоксиметъра и вакуум аспиратор.

Организацията спонсорира детски заведения и клиники на територията на страната. Носи името на д-р Арусяк Чакърян, българка, която е родена в град Плевен. Завършила е медицина в София. След завършването си работи в Първа градска болница в столицата, след което заминава в чужбина, отначало в Австрия, а след това се установява в Западна Германия.

След смъртта на д-р Чакърян, нейният син Магърдич Хачикян и брат й – Зеноп Чакърян, създават фондация, която е под егидата на областната управа на град Кьолн.

 

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев