Д-р Васислав Петров поздравява работещите в здравеопазването с професионалния им празник

д-р Васислав Петров
07.04.2021 / 08:52

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички работещи в болницата, както и колегите си от цялата област с професионалния им празник и Световния ден на здравето – 7 април.

„Честит празник на всички лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването! На днешния ден се насочва вниманието към специалистите, които полагат ежедневни грижи за пациентите и са посветили живота си в името на другите. Благодаря ви, че превръщате професията си в призвание, че с цената на много усилия и труд спасявате човешки животи и не жалите своите сили. Последната година на изпитания заради епидемията от коронавирус промени света и нашата работа. Всички заедно се справяме с предизвикателството, защото дългът ни го повелява - да бъдем до болните и страдащите, да прилагаме знанията си адекватно, да действаме решително и да даваме надежда. Пожелавам много здраве на вас и семействата ви, щастие и благоденствие! Честит празник!“

Световният ден на здравето се чества по инициатива на Световната здравна организация, която е учредена на 7 април през 1948 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев