Sliveninfo: Д-р Станимир Коларов - хирургът с голямото сърце, ще преглежда безплатно на 5 и 6 ноември

д-р Станимир Коларов
10.10.2022 / 15:39

Хирург №1 в Сливен ще извършва безплатни прегледи на пациенти, пише Sliveninfo. Д-р Станимир Коларов, който е началник на Отделението по хирургия в областната болница „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, ще преглежда безплатно пациенти с оплаквания за херния, жлъчка и онкозаболявания. Това ще се случи в два поредни дни – на 5 и 6 ноември в Медицински център "Г. Миркович". Благородната инициатива е по идея на самия лекар, чието име в последните години се свързва с най-висок професионализъм в областта на хирургията.

 

„Тази моя инициатива цели хората от нашата област, а и не само от нея, да разберат, че в областната болница се правят качествени операции в тези сфери при най-съвременна техника и най-висок професионализъм. Целта е пациентите, които сега предпочитат да отидат в други градове, да останат при нас, където за тяхното здраве ще се грижим по максимално добрия начин“, споделя д-р Станимир Коларов пред Sliveninfo.

 

Той вярва, че идеята му ще бъде подкрепена и от неговите колеги в отделението по хирургия. „Всички те са изключителни специалисти и всеки от тях може да направи безупречно подобна операция не по-зле от където и да е другаде в страната. Надявам се да бъда разбран правилно, защото подемам тази инициатива в интерес на болницата на Сливен и областта“, казва хирургът.

 

46-годишният началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има зад гърба си близо 6000 операции през последните 20 години. Преди две години той печели конкурса за началник на отделението, което е едно от най-тежките във всяка болница. Работи заедно с 8 лекари, а общият персонал на отделението е 52-ма души. „За мен е важно да сме отбор и да спазваме правилата. Чувството на съпричастност към отбора е на първо място в професионалната ми кариера. Доволен съм, когато видя гърба на пациента, изписан и удовлетворен“, разказва лекарят. Който не крие, че е имал и тежки моменти на операционната маса. „Дете е умирало след катастрофа. Всъщност всяка смърт на пациент се преживява от нас хирурзите. Всеки го прави по своя си начин, но е ужасно неприятно“, твърди д-р Коларов.

 

Хората около хирурга знаят, че той е нетърпим към лъжата и немарата. В такива случаи не избухва, както правят мнозина, а просто млъква. В свободното си време известният хирург посвещава на любимото си хоби – риболова и двата спорта, които практикува – тенис и футбол.

 

Днес д-р Станимир Коларов мечтае отборът му в отделението да става все по-силен и всеки от колегите му да надгражда. В името на живота и здравето на пациентите.

 

Георги Мангинов

 

 

На 5 и 6 ноември, д-р Коларов ще извършва безплатни прегледи на пациенти с хирургични заболявания. Насоченост - хернии, заболявания на жлъчната система и онкологични заболявания за диагностициране и последващо оперативно лечение.

В деня на прегледа при необходимост ще бъде извършвано ехографско изследване - също безплатно.

Пациентите, желаещи да се възползват от преглед, е необходимо да се запишат предварително на тел: 0877810009

 

Ако състоянието на пациента налага допълнителни изследвания, те отново ще бъдат безплатни, но след като бъде хоспитализиран.

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев