Навършват се 20 години от основаването на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи

Валентина Русева
12.05.2023 / 13:38

Тази година се навършват 20 години от основаването на Регионалната Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Това съобщи Валентина Русева – председател на Управителния съвет на първичната организация на асоциацията към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен.

Днес тя поздрави своите колеги с годишнината и 12 май- Международен ден на сестринството.

„Опитът показва, че само единна съсловна организация, представена от регионални колегии по места, е в състояние да отстоява статута на съсловието на всички нива, да издига престижа му, да регламентира професионалните права и отговорности, да изгражда възможности за кариерно развитие на неговите членове“, каза Русева.

Тя подчерта, че професията на медицинската сестра е една от най-хуманните, изискващи много лични и професионални качества, умения и компетенции.

„Съвремието поставя нови предизвикателства на специалистите по здравни грижи. Повишени са изискванията на обществото за по-качествени и високотехнологични здравни грижи. Ние се стремим да удовлетворим тази необходимост. Професионалистите по здравни грижи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен самоотвержено и всеотдайно се трудят, непрекъснато повишават своята квалификация, извършват професионалните си задължение и благодарността на пациенти никога не закъснява“, допълни Валентина Русева.

Посланието, което отправят към пациентите медицинските специалисти от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен, е : „Ние даряваме здраве и връщаме вашите усмивки. Заедно успяваме.“

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев