Инициативи за Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

---
15.05.2023 / 08:00

В периода 15-22 май 2023 г. ще се проведе Европейската седмица на изследване за ХИВ, вирусни хепатити тип B и тип C и сексуално преносими инфекции и отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН (International AIDS Candlelight Memorial).

Европейската седмица на изследването (ETW) стартира от инициативата EuroTEST преди 10 години като начин за обединяване на европейските усилия за повишаване осведомеността относно ползите от ранното изследване за ХИВ, хепатит тип B (HBV), хепатит тип C (HCV) и сексуално преносими инфекции (СПИ) сред изложените на риск и да насърчават достъпа им до изследване. През всички тези години ETW е призната като ефективна кампания за увеличаване на възможностите за изследване и осъзнаване на важността на тестването. Допълнителна информация може да бъде открита на официалната страница на Европейската седмица на изследването: https://www.testingweek.eu/about-european-testing-week/

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН е повод да се повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции, да се мотивират хората за отговорност към собственото здраве и да спомогне за тестване за ХИВ.

„Във връзка с това в периода от 15.05.2023г. до 22.05.2023г. включително, РЗИ-Сливен организира Седмица на отворените врати“ и предоставя възможност на всички желаещи за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, вирусни хепатити тип В, тип С и сифилис в Лабораторията за вирусологични изследвания на РЗИ на адрес : ул. „П.Яворов“ № 1 всеки работен ден от 9.00. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 14.00ч.

 

РЗИ Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев