Безплатни прегледи за атопичен дерматит в Кожно отделение в Сливен

---
08.11.2023 / 08:13

В Отделението по кожни болести към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен през ноември ще се провеждат безплатни прегледи за атопичен дерматит. Консултациите са насочени към пациенти с тежка форма на заболяването, като ще се преглеждат деца и възрастни от 12 години нагоре.

В България от заболяването са засегнати около 400 000 деца и 200 000 възрастни. Атопичният дерматит е хронично заболяване, което причинява възпаление, сърбеж и сухота на кожата. Това е една от най-често срещаните и най-тежки форми на екзема, която обикновено започва в детството, но може да се появи и на всяка възраст.

 

Атопичният дерматит е заболяване, което сериозно влошава качеството на живот на пациентите. Над 80% от тези, които страдат от тежките му форми не спят повече от час и половина на ден. Всеки трети пациент пък с тежка форма развива депресия или тревожност. Същевременно 76% от пациентите са само на локална терапия и имат незадоволителен отговор на лечението си. Затова и кампанията се насочва именно към тези, които не могат да контролират състоянието си и имат нужда от нови възможности за терапия.

За пациентите с тежък атопичен дерматит вече има ново лечение, което НЗОК покрива от средата на юли 2023 г. Терапията дава много бърз ефект и пациентите нямат никакъв сърбеж, спят спокойно, нямат нови раздразнения по тялото и ръцете. Качеството им на живот значително се подобрява и то за кратък период от време.

 

Прегледите са част от информационната кампания „Отново в кожата си“, подкрепена от Българското дерматологично дружество.

 

В инициативата се включат водещи дерматолози от девет града на страната – София, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Добрич, Варна, Велико Търново и Бургас.

Прегледите в Сливен ще извършват д-р Миланова и д-р Нинова в Отделението /бившият Кожен диспансер/. Записване до 10 ноември на телефон 0885 375 149

 

График на прегледите:

 

д-р Миланова ще преглежда от 14 до 16 часа на 9, 14, и 16 ноември

 

д-р Нинова ще преглежда от на 9 ноември от11 до 13 часа и на 10 ноември от 14 до 16 часа

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - гр. Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев